Terrorister ska straffas – inte belönas

I förra veckan kunde vi läsa hur Oliver Rosengren, moderat ordförande i Arbete och välfärd i Växjö lovade att Växjö aldrig ska belöna återvändande IS-terrorister med kommunala praktikplatser. I många andra kommuner erbjuds svenska medborgare som krigat för IS och återvänt till Sverige hjälp med bostad, utbildning och praktikplatser för att rehabiliteras och etablera sig i samhället.

Jag håller med Oliver helt och hållet!

För det första måste dessa människor ställas till svars inför juridiken. Människor som har deltagit i terrorism, etnisk rensning och andra grova brott mot mänskligheten måste hanteras av internationella brottsdomstolen i Haag. Det handlar om krigsbrott och det måste de ställas till svars för!

Jag tycker det är fruktansvärt det som Socialdemokraternas Sverige nu håller på med! Vi stänger gränserna för människor som flyr från krig, terror och misär. Men vi öppnar våra dörrar för de som krigat för IS och ger dem möjlighet till ett nytt liv i Sverige. Vad håller vi på med?!?

Socialismens ideal om att staten kan ta hand om alla blir i detta fallet helt absurt! Efter Olivers utspel i veckan följde en diskussion på Twitter mellan Oliver och Socialdemokraten Anton Dackenberg som på ett otroligt osmakligt sätt förminskar IS-terroristernas ansvar. Läs konversationen här:

Olivers Kommentar om ämnet kan ni läsa om på länken här nere. Jag är glad att jag är en del av ett parti som vet hur terrorister och kriminella ska hanteras!
Länk: Växjöpolitikern rasar mot samordnare