Bra att vi säljer några lägenheter!

För mig är det bara bra att Växjö kommun ska sälja 2 000 av de 12 000 lägenheter som kommunen äger. Det är självklart för mig att ett bostadsbolag ska hitta former för att förstärka sin ekonomin för att få de muskler som behövs för att fortsätta bygga i Växjö i den takt som vi vill!

Växjö kommun är ett exempel när det gäller att bygga, oavsett vad oppositionen säger!

Varför är det bra att sälja?
– Bra när det gäller underhåll när det finns en jämnare åldersfördelning i fastighetsbeståndet
– Förstärks ekonomin blir det lättare att satsa på att bygga mer!
– Erfarenheter säger att hyresgästerna trivs med de nya ägarna
– Bra att nya aktörer finns i Växjö och att dessa också utvecklas!
– En kommun som växer så som Växjö gör behöver en stark utveckling inom bostadsmarknaden… Det klarar vi tillsammans med andra och inte genom att ha en otroligt stor allmännytta!

I SMP kunde jag läsa på Ledarsidan att Malin Lauber (S) ”menar att nu får hyresgästerna betala för gemensamma satsningar som alla borde vara med och bidra till” (SMP 150603) Nu är det dags igen med billig och fattig retorik! Vem sa till Malin Lauber (S) att allmännytan ägs av hyresgäster? Allmännyttan ägs att Växjö kommun, dvs alla invånare i Växjö kommun, så det är inte konstigt att om bolagen gör en bra affär kan en del av pengarna användas inom Växjö kommun!

Socialdemokraterna och Vänsterpartiet vill gärna fortsätta leva i den värld där den offentliga sektorn är gigantisk, där politiker sitter på sina kontor och bestämmer hur ekonomin ska fungera. De jobbar hårt för att alla vi ska förstå att det enda sanna och effektiva sättet att utveckla ett samhälle är genom att höja skatten… men låt de tro på det, genom sådana tankar kommer de att ha suttit 12 år på oppositionsbänken!

Växjös framgångsrecept:
S och V i opposition, en stark Allianspolitik under 8 år och nu nya tag med Femklövern!