Hej student! Välkommen till Växjö!

I dagarna har kanske just du fått besked om att du är antagen till Linnéuniversitetet. Vi vill hälsa dig varmt välkommen till studentstaden Växjö.

Du kommer att studera i en stad med ett sjudande campus, med utbildning av hög kvalitet. Du kommer att bli en del av en kommun med ett aktivt föreningsliv och ett rikt kulturliv. Vi är kommunen med flest badplatser i Sverige och möjligheterna till naturupplevelser och friluftsliv är oändliga. För dig som gillar mat och uteliv har vi en mängd olika restauranger av hög kvalitet att välja mellan.

När du är klar med dina studier, eller varför inte redan när du studerar, har vi ett näringsliv som väntar på dig, med stort behov av kompetensförsörjning och utvecklingsmöjligheter i ditt framtida yrkesliv.

I Växjö har vi en mängd olika bostäder att välja mellan, både bland privata och kommunala hyresvärdar, och oavsett om du vill bo på campus eller i någon av kommunens orter eller stadsdelar är möjligheterna till en bostad goda. Om du inte redan har ordnat ett boende rekommenderar vi dig att anmäla dig på boplatsvaxjo.se

Vi hoppas att du ska trivas i din nya stad och vill önska dig all lycka med dina studier. Välkommen till Växjö!

Anna Tenje Kommunstyrelsens ordförande

René Jaramillo
Ordförande Växjöbostäder