Idag är det hans födelsedag

Min Pappa. Idag är det hans födelsedag. Jag har självklart så mycket att tacka honom för, massor av lyckliga stunder i mitt liv som han byggde, som han gav mig och som har gjort att jag alltid var ett lyckligt barn.

Min pappa är tyst, skarp, rolig, en arbetshäst, lojal och en otrolig ödmjuk person. Men det bästa av alla hans egenskaper är att han är min pappa.

Jag har alltid sagt att jag lever med en konstant sorg i mitt hjärta, och det är att jag har inte kunnat leva/bo nära min familj de senaste åren. I år när min mamma lämnade oss fick hela den känslan ett helt nytt perspektiv likaså som hans existens mellan oss på denna jord.

Han har alltid varit en stark man, som jag fortfarande ser upp till och jag är väldigt övertygad om att jag aldrig kommer att vara bättre än han. Det är naturligt, jag gillar att vara det lilla barnen som på slutet behöver det som bara mina föräldrar kan ge mig. Nu är det bara han, och sådana känslor får jag varje gång jag kan se honom framför skärmen när vi pratar.

Häromdagen ringde min bror mig, och visade min pappa på kyrkogården där han sitter varje vecka med min mamma, eller, på mammas plats på kyrkogården. Den bilden gjorde att många tankar, reflektioner kom till mig. En bild som gjorde att jag kunde växa ännu mer och som gav mig nya lärdomar. Precis så har det varit alltid med honom. Så många lärdomar han gett mig om livet.

Idag är det hans födelsedag. Pappa jag älskar dig! Den enda present som har varit viktigt för mig att ge till honom är det samma som jag alltid gav till mamma: Att de skulle känna sig stolta över sin son, en person som alltid agerar enligt de värderingar som jag fick hemma och som inte förhandlas, aldrig. Inte för social acceptans och inte heller för en politisk karriär. Aldrig.