Nu är det dags för den första att utforska världen

I vår familj har vi alltid varit ett kollektiv och individer som uppmuntrar varandra, där vi ser världen som en möjlighet, där vi förstår att tillsammans är vi starkare och där gränser begränsar oss, inte bara fysiskt utan också intellektuell.

Nu är Lucas på väg till USA och kommer att ha ett underbart år, där mycket kommer att hända och där han kommer att ha möjligheten och tid att reflektera om livet, hans liv och om framtiden.

Det finns inte något bättre och mer underbart än att öppna sitt sinne, se världen med öppna ögon, förstå att andra kulturer berikar, att träffa andra människor så att man kan få utmaningar och samtidigt kan utvecklas.

I min familj tror vi på ett samhälle där vi är öppna för andra och där vi inte diskvalificerar människor utifrån nationalitet, kultur eller land. Vi ser alltid individen.

Om Therese inte hade varit nyfiken och i sitt eget liv med handling bekräftat det jag beskriver ovan, hade hon aldrig gett sig ut på sina resor i världen. Den ena av hennes resor blev fröet till det som idag är vår familj.

Nu är det dags för den första att utforska världen och lära sig, bekräfta och ifrågasätta. Hur jag känner som pappa, ja det blir ett annat inlägg…