Våga vara stolta över Växjös framgångar

”Växjö kommun har nu en viktig uppgift framöver: att bygga upp trovärdigheten genom att sluta skönmåla och istället ge en extremt öppen och sann bild av kommunens verksamheter. Allt som skrivs ska vara sant, relevant, rättstavat och begripligt.”
SMP 160517 sid. 4

Så slutade ett debattinlägg från Lars Edqvist (MP) idag i Smålandsposten. Jag reagerade direkt! Menar miljöpartisten på allvar att Växjö har sysslat och sysslar med att lyfta fram osanningar i sin information?

Jag har stort förtroende för kommunens tjänstemän som dagligen jobbar för att lyfta fram Växjö genom att redovisa hur vi jobbar med olika frågor i kommunen. Vi i Växjö har varit i topp i olika rankningar, vi har bl.a. varit i topp när det gäller Fokus rankning över vilka som är de bästa städerna att leva i… Men Lars Edqvist bittra ton försöker undervärdera Växjös framgång!

Vi i Växjö måste känna oss stolta över allt som har skett de senaste åren, inte bara vi som har varit i majoriteten utan också de som har varit opposition, det är vi tillsammans som bygger ett bättre Växjö! Självklart är det medborgarna som utgör underlagen till vår fina framgång!

Lars Edqvist (MP) vill att Växjö kommun ska sluta skönmåla sig och istället vara extremt öppna samt visa en sann bild av kommunens verksamheter… Jag skulle istället vilja att Lars Edqvist (MP) slutar vara populist och opportunist… Växjö redovisar ett bra resultat på olika områden och vi är öppna och sanna… allt annat är bara trams!

Självklart finns det utmaningar i vår kommun, och vi är inte bäst i allt, men vi går framåt… Jag är stolt över det vi har gjort, det vi gör och det vi kommer att göra, och tillsammans med Blågröna blir det bara bättre!