Välfärdssystemet ingen helig ko för mig!

Sverigedemokraterna har gjort en reklamkampanj där de ber om ursäkt till turister i Stockholm (och svenskar på köpet) för att det finns så många tiggare på våra gator. De kan förstå att turisterna kan tycka att det är irriterande, provocerande och inte något som ett civiliserat land borde ha! De lovar att när de tar över landet 2018 ska det vara slut på denna svenska tragedin!

Visst, vi kan tycka att det är tråkigt att de leker med populism på detta vis, men frågan är… Hur vill de egentligen sätta stopp för tiggeri och även lösa integrationsfrågorna efter valet 2018?

Sverigedemokraterna borde också berätta vilka de kan tänka sig att samarbeta med i ett sådant läge. Varför bara ställa en sådan fråga till de andra partierna? Jag kan tänka mig att de kommer att säga att det finns något eller några partier som de aldrig kan tänka sig att samarbeta med, och då kommer frågan… Vad är problemet att det idag finns sju partier som inte har någon ambition att samarbeta med Sverigedemokraterna på grund av att politiska utgångspunkter gör det omöjligt?

Jag tror inte på Sverigedemokraterna, och det handlar inte bara om deras politik. Det handlar om att de principer och värderingar som jag fick från min familj och mina skolor går totalt emot deras politik. Jag tror på ett samhälle där människor alltid är en tillgång. Jag kommer aldrig att krama systemet, jag kommer aldrig att diskutera frågor kring migration ur ett kriminellt perspektiv eller från en vinkel där människor är onda och systemet är det goda!

Vi kommer aldrig att ha en lyckad integration eller en bra migrationspolitik så länge som välfärdsstaten är en helig ko! Det är det som bäddar för populisterna… Och sådana politiker som kramar systemet snarare än människorna har jag träffat i alla partier!