Aldrig har språket varit en gräns för mig

Hittade bästa vännen under många år. Nostalgi. Älskar att tänka på den tiden då jag var ung och respektlös med språket. Vad menar jag med det?

Aldrig har språket varit en gräns för mig. Från början började jag prata svenska, utan att bry mig om alla som hela tiden påpekade mina fel i språket utan att hjälpa mig, utan bara för att markera att jag inte kunde prata korrekt. Jag körde på och var övertygad om att träna och träna språket var vägen. Många sa, och säger fortfarande, att det är tack vare Therése som jag lärt mig svenska, men hemma pratar Therese och jag bara spanska, så som vi alltid gjort sedan vi träffades. Den tesen är alltså inte korrekt, sorry!

Allt som jag gjorde från början var att träffa så många människor som möjligt, från olika delar av landet, så att jag kunde lära mig de olika dialekter som finns.

Idag hittade jag min gamla ordbok och är stolt över den resa som jag har gjort. Språket är otroligt viktigt för att utveckla sig som människa… Ja, jobbet är otroligt viktigt, men den största vinsten ligger i utvecklingen av dig själv som människa, där du kan nå dina mål och dina drömmar.

I en av bilderna kan ni se det som jag skrev på sidorna i min ordbok. Kul att se hur kär jag var. Som ett barn, en ungdom… Där i skrift visas ärligheten i den fina ungdomstiden;

Teten y Tesse

En mening som visar att jag var närmare femtonåringen än en femtioåringen.