Du; du; och du, alla… VAKNA!!!

I måndags nåddes vi av nyheten att Svenskarnas Parti kommer att ställa upp i kommunvalet i Alvesta. Det är en fruktansvärd nyhet, som i min mening inte fått det utrymme i media som behövs. Frågan är om den ens hade lyfts upp över huvudtaget om det inte vore för att bloggen Växjöpolitik hade skrivit om detta. Vi måste på allvar uppmärksamma de nationalsocialistiska och rasistiska strömmar som tar allt större plats i vårt samhälle. I Smålandsposten finns idag en intervju med partiets företrädare i Alvesta, och han intervjuas som vilken politiker som helst. Artikeln har i skrivande stund fått 9 kommentarer. En ganska ringa siffra, i jämförelse med andra nyhetsartiklar på smp.se, inte minst där jag är aktuell. På något vis känns det som att människor inte reagerar över att ett öppet nationalsocialistiskt parti vill ta sig in i en folkvald församling i länet. Rasismen har blivit rumsren. Sverigedemokraterna har fått ett allt starkare fäste bland väljarna och nu träder nästa extremistparti in i stugvärmen, till synes obemärkt.

Partiföreträdaren säger följande i intervjun:

Vem är svensk enligt ditt parti? Är den som är adopterad och har bott hela livet i Sverige svensk?
– Svensk är den som har det genetiska arvet i Norden. Den som är adopterad är inte svensk. Sverige ska styras av svenskar för svenskar, säger Simon Österberg.
Om en person som bor i Sverige har en svenskfödd förälder och den andra föräldern är från exempelvis Afrika, är personen då svensk enligt ditt parti?
– Nej, den personen är inte etniskt svensk. Personen har inte en svensk bakgrund.

Jag och min familj är alltså inte svenskar enligt denna beskrivning. Mina barn kommer aldrig att ses som svenskar av dessa människor. Min fru är förmodligen den värsta sortens landsförrädare som inte bara importerat en utlänning, men även fått barn tillsammans med honom. Dessutom en utlänning som under två mandatperioder varit med och drivit politik och jobbat för att utveckla Växjö kommun, alltså varit med och styrt en del av Sverige trots att jag inte är etniskt svensk. Kan ni förstå min olustkänsla inför dessa åsikter? Kan ni förstå min ilska över att detta inte blir en större nyhet? Det här handlar om en fruktansvärd människosyn där människor diskvalificeras enbart på grund av sitt ursprung. Där människor som inte är födda i Sverige av svenska föräldrar inte har rätt att medverka i samhället, eller ens leva här. Vem fan är de att döma ut mig och miljoner andra i vårt samhälle, för att vi inte har samma genetiska ursprung?

Jag blir ledsen, skrämd och beklämd av utvecklingen i vårt land, men även vad som sker i övriga Europa. Nationalsocialister och rasister blir allt fler i vår omvärld och vi står bredvid och ser på när det sker. Vi måste ta debatten och visa hur fruktansvärd deras världsbild är, och bryta denna trend innan det är för sent. Vi får aldrig underskatta deras potential. Vi gjorde misstaget att underskatta Sverigedemokraterna och inte ta debatten på allvar, se vart det har lett oss. De är idag etablerade och långt större än andra partier i Riksdagen. Att fortsätta låtsas att de ”bara” är missnöjespartier är att inte ta problemet på allvar.

Visst finns det en antirasistisk rörelse i Sverige, och det stora flertalet delar inte rasisternas vidriga människosyn. Det visade sig inte minst i Kärrtorp nyligen, och även i Växjö för någon månad sedan när tusentals gick ut på gatorna för att demonstrera mot rasism. Men det räcker inte med en manifestation på stan någon gång om året för att visa detta. Vi har ett ansvar att varje dag, outtröttligt ta debatten och stå upp för de mänskliga värdena.

Jag vill avsluta med ett citat som jag gärna och ofta använder mig av, från en sann humanist; Martin Luther King Jr.

Den stora tragedin är inte de onda människornas brutalitet utan de goda människornas tystnad

81 svar på ”Du; du; och du, alla… VAKNA!!!”

 1. De forsta svenskarna var Tornedalingar och samer i norra Lappland. Resten av Sverige lag under vatten da och var knappast beboligt. Sa alla ni andra kan dra nu. Speciellt 08-orna ska ut. Ni far simma tillbaka till skammet ni kom fran.

 2. Jag kan inte min historia till 100% men dom första människorna som kom till norden gjorde väl det från andra delar av europa? Dom var inte födda i sverige. Är vi ändå riktiga svenskar?
  Upplys mig gärna.

 3. Jag säger bara öga för öga tand för tand, vad det gäller kamp, man ska inte tyst acceptera kränkning, det gjorde judarna på 40-talet och det va ett misstag, men de visste inte vad som väntade dem. Detta handlar om vilken grundläggande människosyn som ska styra, humanism eller rasism. Vad gäller deras framtid så tror jag att det skulle vara en katastrof för Europa om Europa faller in i detta igen. Människor med utlänskt påbrå representerar omvärlden och detta skulle köra ner förtroendet för Europa i omvärldens ögon, en omvärld som håller på att vakna upp både intellektuellt och ekonomiskt. Köp inte deras skit utan kasta den tillbaka på de bleka ras jävlarna.

 4. Hur tänker ni klassa judarna? De är inte en nordisk ras, de är genetiskt släkta med överiga semitiska folk, men har varit bosatt här sedan 1700-talen. Anser ni dem vara svenskar?

  1. Ja judar kan man ju klassa i Semiter och Zionister de senare är ju att figurera i periferin bland rasistiska partier precis som de gjorde när de finansierade Hitlers krigsmaskineri och va delaktiga i utrotningen av de sina fast då inte Zionister utan Semiter.

   Men då satt de i Usa bla som tex Rothchild mfl i Sydamerika England och Skandinavien då Bankväsendena där. God Bless all Anti Zionists and anti Racists

 5. Jag är ganska övertygad om att också kvinnor borde ta sig en funderare angående svenskarnas parti och dess likar. Har partiet tänkt att kvinnor ska stanna hemma och föda alla dessa genetiskt godkända barn och hur kommer det att se ut för kvinnor som vill göra yrkeskarriär?

 6. Simon Österberg är en idiot! Han borde lägga sin tid på att göra lite släktforskning för och se hur nordisk han egentligen är!

 7. Ok du beskriver problemet väl och du har stor poäng, men erbjuder ingen konkret lösning??? Jag vill göra nåt för att förhindra detta men vet inte hur ?

 8. Tror någon verkligen att detta är en tillfällighet?
  Det är val i år och detta är endast en taktik av SD.
  SD skickar fram de mest fascistiska o nazisterna av sina anhängare för att själva SD ska kunna lura folk lite lättare, de kommer a ”ta avstånd” frän sådana krafter och många andra utryck som kommer mer o mer som valdagen närma sig.
  SD tror att de några geniala taktiker med detta drag, men de lyser långt ifrån vad det handlar om.
  SD eller SVP det är samma pack av nazister och fascister, inget annat.
  Josef. S

Kommentarerna är stängda.