Ivan Zamorano… Han vann också!

Alla vet att fotboll är allt för mig, och att spela fotboll, titta på fotboll och följa fotbollspelare är en stor grej för mig!

I Chile fanns det en spelare, den eviga kaptenen, Ivan Zamorano som bland annat spelade i Sevilla, Real madrid och Inter de Milan. Men jag kommer att fokusera på hans tid i Real Madrid.

Ivan Zamorano var en riktigt farlig anfallare… Det enda som han kunde var att göra mål, mål och mål!!! Han kom till Real madrid 1992, han gjorde många mål och snabbt kunde han vinna fansens hjärta! Men i början av 1994 började saker och ting inte riktigt gå som han förväntade sig… De otroliga och många målen kom plötsligt inte längre, och som vanligt visade sig det typiska… När du är i form och gör att andra kan få tjäna på din prestation, då är alla är med, men om du av olika anledningar inte gör det som alla andra väntar sig från dig för att skydda sina egna intressen, då alla börjar prata om dig bakom ryggen. Det kommer fram olika historier vars enda gemensamma nämnare är att de inte baseras på sanningen! Det hände också mot Zamorano!

Nu kom en ny tränare till Real Madrid, den argentinska Jorge Valdano, han gillade inte Zamorano! Valdano var så tydlig inför media mot Zamorano på ett sätt som säkert 99% av människor skulle känna sig så illa behandlade att de helt enkelt inte skulle orka fortsätta. Men Zamorano är annorlunda. Valdano sa följande:

”Real madrid ska ha fem forward och Zamorano kommer att bli den femte, och om Real Madrid ska ha fem internationella spelare, kommer Zamorano också att bli den femte!”

Ivan Zamorano tänkte då att hans framtid, lycka och drömmar skulle aldrig påverkas av andra! Han började från noll för att visa vem han var och för att visa att han kan!

På en träning var tränaren Valdano med på en liten träningsmatch, och under spelet gick Valdano och Zamorano på samma boll… Zamorano gick med allt på bollen och Valdano fick en jättestor smäll. Det var en fotbollssituation, inte något annat… Valdano fick smällen, han tog Zamorano och frågade irriterat: ”Tränar du alltid så eller bara när du inte gillar din tränare?” Zamorano svarade: ”Jag tränar alltid så!” Första matchen i ligan visade att Zamorano var med i startelvan, efter 13 sekunder gjorde han mål! Valdano kallade därefter Zamorano för sin partner!

Men det var inte allt, sista matchen i La Liga var mot Deportivo la Coruna, om Real Madrid vinner, vinner de titeln…en avgörande match. Fyra minuter innan matchen är slut gör Zamorano mål! Real Madrid vinner titeln och chilenaren vissade att det finns några som är annorlunda. Zamorano vann också skytteligan den säsongen!

Det finns alltid människor som inte gillar dig, som gör allt för att vara elaka mot dig, pratar inte sanningen om dig, går bakom ryggen, fokuserar på dina prestationer, fokuserar på dig helt enkelt. Istället för att fokusera på sina egna liv, prestationer, arbete eller vad det är som de måste göra för att lyckas… Nej, det finns så många som vet att de kommer aldrig att lyckas och därför fokuserar de i stället på andras lycka och gör allt för att försöka förstöra det!

Jag har i mitt liv alltid gjort som Zamorano, jag har bestämt mig att inte påverkas av andra… Mina drömmar, min lycka och min framtid ska inte påverkas av andra, det är bara jag och ingen annan som ska göra så att de blir verklighet eller inte!