En bra och intensiv arbetsvecka

En bra och intensiv arbetsvecka för min del, dessa rader skrivs från Centralstationen i Stockholm där jag väntar på att få åka hem, efter att mitt tåg ställts in pga fordonsbrist (?):

Veckan började med skogsfrågan. Jag träffade representanter från olika regioner inom Brysselkontoret för att diskutera skogsfrågor ur det europeiska perspektivet.

Jag jobbar för att bygga upp en bättre struktur i vårt internationella arbete i regionen. Processen med revidering av vår internationella strategi är igång och jag kommer jobba mycket med mina politikerkollegor för att stärka vår kunskap och gemensamma riktning i det internationella arbetet.

Nu har vi träffat alla kommuner i vår resa med den regionala utvecklingsstrategin. I måndags hade jag ett mycket bra besök i Älmhult. Många bra synpunkter, förslag och bra dialog med deras kommunledning blir grunden för det dokument som ska färdigställas till våren.

På onsdagen var det sammanträde med regionfullmäktige. Jag engagerade mig i debatten i flera frågor. Tycker det är både viktigt och roligt att diskutera kring olika frågor och ägna tid åt den politiska diskussionen, som alltid är bra i regionfullmäktige.

Torsdagen inleddes med en träff med Länstyrelsen, bl. a. med landshövdingen och länsrådet. Vi har en bra dialog och vi är överens om att förstärka vårt samarbete.

Vid lunch i torsdags tog jag tåget mot Stockholm för att vara med på Politikerforum på Landsbygds- och infrastruktur­­departementet, torsdag och fredag. Frågorna som behandlades denna gången var bland annat sammanhållningspolituk, utredningen om hantering av EU-medel, utveckling av Landsbygdspolitik, där bland annat dialog med civilminister Erik Slottner ingick.

Nu vill jag bara komma hem! En helg i adventsstämning väntar. Jag saknar mitt hem. Idag fick jag en bild där jag vill tro att min hund Charly kollar efter mig. Han saknar mig