En underbar tid närmar sig sitt slut

En underbar tid närmar sig sitt slut. Conny Trinks, en tysk tjej som kom till Växjö som utbytesstudent som en deltagare i Rotarys verksamhet måste nu åka tillbaka hem efter avslutat år. Conny var i början tyst, alltid serviceinriktad men lite rädd att träffa nya människor i nya sociala sammanhang… Det är inte så längre! Hon är säker, stark och har en otrolig social kompetens. Många nya vänner tar hon med sig i sitt hjärta!

Hon läste på Katedralskolan (klarade alla sina ämnen på svenska), spelade badminton, jobbade på läxhjälp på Tallgården, reste genom Sverige, jobbade under EU:s ungdomskonferens i Växjö, hjälpte mig under valrörelsen, var aktiv med hjälp hemma hos oss, festade och det viktigaste av allt, hon blev en del av oss… Hon blev Cornelia Jaramillo Trinks!

En underbar tid där vi var en riktig familj, med massor av glada minnen men också med utmaningar i relationerna, så byggde vi en stark relation mellan oss i familjen.

Conny var för min del min kompanjon och vi gjorde massor av bra och roliga grejer, det viktigaste, att hon lärt sig svenska på rekordtid. När hon kom till Sverige förra året i juli månad sa jag till henne att sista oktober var deadline för att bara prata svenska och inte blanda med engelska som vi gjorde innan… Hon började med svenska helt och hållet första veckan i november! Stolt över henne!

I familjen är vi ledsna för att hon lämnar Växjö, men vi är glada för att vi har en otroligt fin relation som ska fortsätta, redan nu har vi planerat en resa till Tyskland för att hälsa på Conny och hennes familj i höst.

Tack Conny! Du är en underbar människa och jag ser framemot din framgångsrika framtid, du kan fixa allt. Du har ett stort hjärta, tro på dig… Du kan, du duger och du kan leda!

Livet och framtiden är ditt! ❤️

Idag hade vi en fest med viktiga personer för Conny, hennes vänner!! Auf wiedersehen, Conny!