Ett lyckat besök i Tyskland

Den senaste veckan kunde jag njuta av några lediga dagar i Tyskland, för att hälsa på vår värddotter Conny. Men självklart kunde jag inte hålla mig helt från arbete, och därför gjorde vi i fredags ett besök hos borgmästaren i Halver, Michael Brosch.

Vi möttes för att prata om Conny och hennes utbyte i Sverige, men också om politik och aktuella frågor. Det som är intressant är att Halver  står inför exakt samma utmaningar som Kronoberg; svårigheten med kompetensförsörjning, demografiska förändringar och infrastruktur som är så viktig i regioner som våra, där arbetspendling är av stor betydelse.

Det var ett trevligt samtal som dessutom slutade i att vi ska undersöka möjligheterna till samarbete mellan våra folkhögskolor. Direkt efter mötet ringde jag därför rektorn på Grimslövs folkhögskola för att prata om mina idéer och väcka tankarna även hos honom. Helt ledig kan jag aldrig vara!

Idén om ett möte med borgmästaren uppstod när vi bestämde oss för att åka och hälsa på Conny, och jag skrev ett brev för att berätta om vilken fantastisk ambassadör för Halver som de skickade till Sverige. Vi blev inbjudna till rådhuset och det var riktigt trevligt.

Vill ni någon gång ha en tolk som inte bara kan översätta språket utan även har koll på frågorna det pratas om, vet jag vem ni bör anlita – Cornelia Trinks.