Fega, maktgalna och oansvariga

Med dessa tre ord vill jag beskriva Sverigedemokraterna!

Jag gillar inte Socialdemokraternas politik, jag sympatiserar inte med Miljöpartiets politik. Men det jag vill i denna stund är att deras budget går igenom. Ibland i livet måste man ha förmågan att se längre än sin egen näsa och se vad som är det bästa för vårt samhälle och för vårt land. För att kunna ge den säkerhet och stabilitet som våra medborgare och vårt näringsliv behöver, behöver vi tydlighet kring det politiska styret och den ekonomiska politiken.

Journalisterna har inte gjort sitt jobb ordentligt här. Jag är överraskad över hur mycket fokus som hamnat på hur Sverigedemokraterna tänker rösta, snarare än att pressa dem på den mest grundläggande frågan; Varför är SD beredda att överge sin egen politik och istället rösta på det block som inte alls representerar deras politik? Varför ifrågasätter ingen det faktum att de i och med detta tvekande hit och dit överger den väljarbas de har, som har valt dem för att de inte trodde på något av de andra två blocken i svensk politik. Nu är de beredda att rösta på ett av dem, bara för att destabilisera vårt land. Ett seriöst land som i jämförelse med andra länder har haft ett gott politiskt klimat och en stabil ekonomisk utveckling. Självklart hade jag helst sett en Alliansbudget röstas igenom av en borgerlig statsminister. Men faktum är att vi förlorade, och det är istället en socialdemokratisk regering som ska driva sin politik. Oavsett vad jag tycker om detta, behöver vårt land politisk stabilitet för att fortsätta utvecklas i en positiv riktning.

Nu håller Sverigedemokraterna på att försätta hela vårt land i obalans. Nu sitter de och spelar poker med hela Sveriges framtid. Det är patetiskt och skrämmande!

Sverigedemokraterna har ingen politik. De har ett inneboende hat och en besatthet – att vara emot invandrare. Utan den frågan har de inget mer. För varje dag där de finns med i maktens korridorer kan vi se detta. Precis samma sak händer i vår kommun och i vårt län. Efter åtta år i Växjös kommunfullmäktige är SD fortfarande oförmögna att lägga fram ett eget budgetförslag; med förklaringen att de ännu är nya i politiken och inte har alla kunskaper de behöver. Efter åtta år!! Borde inte ett seriöst, politiskt parti vara bättre än så?

Politik är att arbeta för ett bättre samhälle, att driva politik handlar om idéer. Jag har ofta och många gånger haft dispyter med Socialdemokraterna och Miljöpartiet och tonläget kan ofta vara högt, men i detta fall önskar jag att regeringens budget röstas igenom i Riksdagen. Sanningen är att det är tre alternativ som står emot varandra i Riksdagen. Dessa tre alternativ kan inte bli två, bara för att några vill jävlas och visa någon slags makt.

Ett svar på ”Fega, maktgalna och oansvariga”

Kommentarerna är stängda.