Inget förtroende för Regeringen

Nyligen har vi kunnat ta del av terminens sista partiledardebatt. I Region Kronoberg har budgeten diskuterats fram och tillbaka och i Växjö kommun har de båda blocken presenterat sina budgetförslag inför kommande år.

Efter att ha tagit del av Socialdemokraternas förslag, på alla nivåer, kan jag konstatera en sak:
Sossarna har bara ett enda recept. Att höja skatten och att lägga sig i vad människor gör med sina egna liv.
Jag läser förslagen och funderar över hur det hade sett ut om Socialdemokraterna hade haft makten i regering, i regionen och i vår kommun. Vad hade det betytt för oss som invånare? Höjda skatter på alla nivåer, med politiker som vill ta sig ända in i människors hem och bestämma. Nu har vi fakta framför oss, och ingen kan anklaga mig för att raljera. Det är sant! Jag vågar inte ens tänka mig effekten på människors plånböcker med höjda skatter i kommun, region och stat. Jag tycker det är sorgligt att sossarna bara har skattehöjningar som enda lösning på samhällsproblemen.

Ta Växjö som exempel. En kommun som gått med överskott de senaste åren och som har sparat ihop runt 800 miljoner kronor i kassakistan. Genom ansvarsfull politik har Alliansen lyckats utveckla Växjö till den framgångsrika kommun vi är. I olika rankningar hamnar Växjö högt på listan, och det är en kommun dit folk flyttar och som växer för varje år. När då kommunens socialdemokrater ska lägga sitt budgetförslag väljer de att höja skatten. Vilken otrolig brist på fantasi och politik!

Vi har en regering som saknar förtroende från alla håll. Näringslivet tvivlar, ungdomarna tvivlar, väljarna tvivlar. Nu, mindre än ett år efter valet är Alliansen större är S, V, MP. Det är enkelt att konstatera att deras recept inte fungerar år 2015. Sverige behöver mer än skattehöjningar, vinstförbud och detaljstyrning av människors privatliv.

Det bästa som kan hända för Sverige nu är att Socialdemokraterna och Miljöpartiet återvänder dit de hör hemma – till oppositionsbänken. Då gick det bra för Sverige.