Lasse, tack för allt!

Igår nåddes vi alla av den sorgliga nyheter att en ikon har lämnat oss.

För 2 år sedan presenterades Moderaterna i Kronobergs lista inför valet. När vi kandidater skulle upp på scen för att presentera oss skulle vi välja en låt som symboliserade oss eller var viktig för oss. Låten jag valde var ”sträck ut din hand” av och med Lasse Berghagen.

Det är ingen slump. Lasses musik var en väg in i det svenska språket för mig. Genom hans texter lärde jag mig språket, genom hans musik lärde jag mig mer om svensk kultur och genom hans sätt att leva och vara som person inspirerades jag.

Mina favoriter: Sträck ut din hand & Tacka vet jag logdans

Tack Lasse för allt du betytt för Sverige och för mig. Det är en stor sorg att konstatera att du nu vandrat vidare från det jordiska livet. Vila i frid!