En bra och intensiv dag i Växjö och Markaryd

I går var det en otroligt intensiv och bra dag i Växjö och Markaryd!

Allt började på Rotarys frukostmöte dit Ingemar Swalander bjudit mig. Trevliga människor och ett mycket intressant föredrag om Matematik, AI och lantbruk.

Senare under förmiddagen kunde jag få möjligheten att träffa alla kommuner, Länsstyrelsen och olika myndigheter för att prata om samverkan, med fokus på mottagande och etablering av nyanlända. Vi från Regionen informerade om arbetet med den regionala utvecklingsstrategin (RUS). Bra och konstruktiv dialog!

Igår var också Handledarens dag på Konserthuset där Vård & Omsorgscollege delade ut Primus Kim 2023. Jag hade äran att vara med och läsa upp motiveringen och dela ut själva priset till Linn Bengtsson från Älmhults kommun. Otroligt fina ord om Linn angående hennes professionalism, varma sätt att vara med brukarna och medarbetare. En stödpedagog som ger det lilla extra!

Dagen avslutades i Markaryd, på Vetenskapshuset, där vi lyssnade på Carin Holmqvist och Leif Marklund, Handelshögskolan i Stockholm som presenterade rapporten ”Tillsammans blir vi bättre” som handlar om utmaningar och möjligheter för att skapa ett gott företagsklimat i kommunerna. Markaryds exempel lyftes om hur kommunen har lyckas med att vända ett negativt klimat till det positiva och hur kommunen nu ligger i topp.

En mycket intressant redovisning som självklart gör att man imponeras av den anda som finns i Markaryd, från alla aktörer, där samverkan är A-O för det fina resultatet som de har. Kommunen, näringslivet och det civila samhället har en otrolig vilja att samverka och att lösa utmaningar på ett positivt sätt! Rekommenderar verkligen att läsa rapporten!