Ni vet, (S) och (V) vet alltid bättre än människor själva.

Här några citat från undersköterskor i Tingsryd som visar hur politikernas projekt inte stämmer med verkligheten, och att verkligheten är mer komplicerad än det som många politiker förstår.

• De är inte insatta i vad de beslutar om. Jag har valt att jobba 75 procent för att jag inte orkar jobba alla dagar. Med det nya schemat som föreslås så måste jag jobba alla dagar, men kortare tid och det fungerar inte för mig, säger Anette Petersson.

• Det hade varit jätteskönt att slippa delade turer. Men jag tar dem alla dagar i veckan om jag annars måste jobba varannan helg. Då är det ju bättre att jobba när man ändå är där, säger Anna Persson.

• Enligt ett förslag skulle man jobba måndag till onsdag kväll, vara ledig torsdag och sedan jobba fredag-söndag kväll. Det är sex kvällar, hur skulle det se ut. Man skulle inte kunna ha något privatliv.

Men ni vet, (S) och (V) vet alltid bättre än människor själva.

Smålandsposten: https://www.smp.se/tingsryd/underskoterskorna-vagrar-halsoschema-nu-hotar-hela-gruppen-att-saga-upp-sig-vara-liv-kollapsar-5c3fe9e0/