Nobels anda i luften

Nobels anda i luften när Mot nya höjder tillsammans med lärare från hela länet träffades i Vetenskapshuset i Markaryd för att sätta fokus på innovationer och vetenskapen.

Cirka 50 lärare som har jobbat under året med olika uppdrag inom Mot nya höjder träffades för att hylla deras arbete och tillsammans få inspiration, nya tankar och idéer för att kunna fortsätta med det viktiga arbete de gör med att uppmuntra eleverna att vara nyfikna, våga testa och sätta matematik, teknik och naturvetenskap i centrum.

En otroligt bra dag där vi bland annat kunde lyssna på Eva Krutmeijer som föreläsare om uppfinningar och innovation i Sverige, men också pratades det om AI med Per Tikkanen och Anna Prissberg.

Nästa utmaning inom Mot nya höjder som ska jobba med skolorna är Mat & odling. Fint samarbete med privata aktörer som sponsrar eller är delaktiga på olika sätt: Nelson Garden samt Gunnar Thelin och Anna Thelin, Jordbrukare från Vederslöv.

Kompetensförsörjning är en aktuell fråga, men det handlar också om långsiktiga satsningar, det gör vi i Region Kronoberg genom bland annat Mot nya höjder. Matematik, teknik och naturvetenskap. I framtiden kommer länets arbetsmarknad ha ett stort behov av dessa kompetenser.

*Rekommenderar er att besöka den nya utställningen om Nobel på Vetenskapshuset Markaryd!