Nu blickar vi framåt med optimism

Som en person som är engagerad i det offentliga genom det förtroende jag fått att ha politiska uppdrag, har jag inget annat att säga mer än tack till alla Kronobergare som jobbar varje dag, för att fortsätta driva fram och stärka vår region. Tack för att ni bidrar med tillväxt genom hårt arbete på era arbetsplatser och genom ert entreprenörskap. Tack för att ni bidrar inom det civila samhället och för att ni också bidrar med tankar, idéer och vilja att förändra och förbättra vårt samhälle. Det är inte vi politiker som gör det, den arrogansen kan inte finnas i politiken. Det är ni, vanliga invånare, som gör skillnad, som har varit och kommer att fortsätta vara motorn i vår gemensamma historia!

För min del handlar det om att jobba med de frågor som ger nytta för Kronobergarna. Omställning, innovation, grön tillväxt, energiförsörjning, kompetensförsörjning och beredskap inför de hotande bilder som finns i vårt land. Jag har haft ett intensivt år, med mycket arbete inom dessa områden. Samverkan mellan det offentliga, det privata, civilsamhället och akademin är den enda vägen. Ingen klyscha, bara en konstaterande sanning!

Vi lever i utmanande tider, där min reflektion är följande:

  • Vi människor måste bli mänskligare. Det är våra egenskaper som människor som ska hjälpa oss att hitta lösningar för de komplexa samhällsutmaningar som vi har. Det är vårt
    Intellekt, vårt hårda arbete och optimism som kan göra skillnad.

Tack till alla för ett riktigt bra 2023. Möjligheten att göra vår region bättre har vi nästa år. Tillsammans kan vi göra skillnad, i samverkan blir vi starkare.

På det personliga planet har jag haft ett riktigt liv: Bra och underbara stunder, men också tråkiga, tuffa och komplicerade stunder. Om du har sett mig med ett stor leende, eller kanske deppad, ja… Ibland kan det vara så, och det är ok.

Gott nytt år!