Regionen satsar på vetenskap utanför klassrummet

VeraS i Ljungby är en otroligt spännande verksamhet som vi ser fram emot att utveckla. Teknik, innovation och kompetensförsörjning är så viktigt för våra ungdomar och för vår framtid när det gäller de behov av arbetskraft som finns i vår region.

På nystartade VeraS Science Center i Ljungby ska besökande skolelever från hela länet uppleva teknik och innovation på nya spännande sätt. Nu satsar Region Kronoberg 300 000 kronor för att verksamheten ska utvecklas.

På flera olika platser i Kronobergs län pågår arbete för att synliggöra vetenskap. Skolelever som kommer på besök får uppleva naturvetenskap, teknik och matematik i interaktiva utställningar och experiment. En sådan verksamhet är VeraS Science Center i Ljungby, som under hösten fått ta del av Region Kronobergs satsning för att komma igång med sin verksamhet. Nu får de 300.000 kronor för att skapa ett kreativt och upptäckarvänligt innehåll för besökarna.

Skolelever kan uppleva vetenskap på fler ställen i länet. Region Kronoberg har även samarbete med Huseby Bruk i Alvesta, Vetenskapshuset i Markaryd, EPIC i Växjö och IKEA museum i Älmhult.