Studiebesök på ett imponerande företag

Igår var jag och Mikael på ett riktigt bra studiebesök på ett imponerande företag, Rottne Industri… 65 år av innovationer och utveckling.

Resan som de har gjort är otrolig och självklart känner man sig som en stolt Kronobergare när man ser vilken position Rottne har på marknaden. Rottne Industri är världens fjärde största tillverkare och leverantör av kraftfulla, hjulburna skogsmaskiner anpassade för kortvirkesmetoden.

Från Rottne levereras varje år runt 200 toppmoderna och robusta skördare och skotare till fyra kontinenter och det är den högsta kvaliteten i deras produkter som gör skillnad! Rottne har ca 240 anställda.

Vi träffade VD Tobias Johansson på huvudkontoret i Rottne. Där fick vi en överblick genom historien, vi pratade om det positiva som finns idag men även om de utmaningar som dessa tider innebär. Vi fick även en möjlighet att gå en runda i fabriken. Det är glädjande att se hur de utvecklas och hur bra det går för dem!

Rottne Industri finns på tre platser: i Rottne, Lenhovda och i Stensele som ligger i Västerbottens län.

Rottne Industri har en otrolig historia bakom dem, där allt började med Börje Karlsson, när han konstruerade den första kranen där hemma i smedjan på gården.

Tack till Tobias och till alla på Rottne Industri för ett givande besök.

Läs gärna mer om detta: https://www.rottne.com/om-oss/

Det är så givande att träffa näringslivet och kunna få med oss viktig information som hjälper oss i vårt arbete när det gäller det regionala utvecklingsarbetet i Region Kronoberg.