Med Veras till en framgångssaga

Igår var jag på Veras Ljungby Science center och invigningstalade, jag fick äran att öppna verksamheten. Det här kommer att bli en plats där innovation, teknik och nyfikenhet står i centrum för att arbeta med så viktiga frågor som vår framtida kompetensförsörjning.

Tillsammans med Gunilla Resare, barnbarn till Vera Sandberg, den första kvinnliga ingenjören i Sverige som var från Ljungby, klippte vi bandet!

Det var en kväll full av positiva känslor, tankar där vi konstaterade att alla är taggade för att utveckla Veras till en framgångssaga! Tillsammans med våra andra noder (i Markaryd, Alvesta, Älmhult och Växjö) gör vi en fantastisk insats för våra barn och ungdomar. Mot nya höjders verksamhet spelar en viktig roll i det hela!

På Veras ska regionen, kommunen och näringslivet mötas och utveckla arbetet med ungdomar som en central del i verksamheten. I december förra året fattade vi beslut i nämnden för att satsa 300 000:- på att bidra till att bygga upp detta center, där även Mot nya höjder kommer att finnas på plats.

Detta är så viktigt inte bara för Ljungby, utan för hela Region Kronoberg!

Tack till alla inblandade för en lyckad kväll!