Sverige förtjänar inte en (S)ådan här regering!

Chocksiffror för Stefan Löfven. Så lyder rubrikerna i Aftonbladet när de presenterar förtroendet bland svenskarna för statsministern. Endast 6 % anser att han gör ett mycket bra jobb, och hela 57 % anser att han gör ett dåligt eller mycket dåligt jobb. Jag är inte förvånad. Han leder en regering som misslyckats med det mesta som de har lovat. Som alliansanhängare är jag naturligtvis redan från början skeptisk till Löfven och Socialdemokraternas politik, men när deras egna vallöften sviks, ett efter ett, då måste ju även socialdemokraternas egna väljare vara missnöjda.

Flyktingpolitiken är naturligtvis viktig just nu, och Löfven har fått mycket kritik för hur han agerar i frågan, men jag tror inte att det är bara flyktingfrågan som han inte klarat av. Vi kunde se det redan innan, hur de har hanterat det parlamentariska läget, hur de har hanterat svensk ekonomi och hur de har hanterat arbetsmarknadspolitiken. Som jag pratat om i en tidigare blogg har förtroendet för regeringens arbetsmarknadspolitik havererat och det är ingen som tror att regeringen kommer att nå målet med lägst arbetslöshet i Europa till 2020. Eller för att citera Jan Björklund:”Det är fler företagare i Sverige som tror på utomjordingar än på regeringens jobbpolitik”

Finansministern Magdalena Andersson har inte heller lyckats med sitt uppdrag. Efter att i valrörelsen ha tjatat in ett mantra om att allt ska finansieras, krona för krona vänder hon nu helt om och talar om att det är självklart att krona för krona som finansieringsmodell är historia, och att det är oklokt att sikta på överskottsmålet. Magdalena Andersson har inte förstått något alls av vår historia, och hur vi hanterar ekonomiska kriser på bästa sätt. Den enda som är oklok är Finansministern själv.

Foto: Kristian Pohl/Regeringskansliet