UF-företag viktiga för regionens utveckling!

Igår var det en viktig dag för regionens framtida utveckling. Ljungby arena var epicentrum när UF-mässan genomfördes, som vanligt på ett lyckat sätt.

Det är så viktigt för den regionala utvecklingen att näringslivet ska stärkas och utvecklas. Att människor kan få förutsättningar för att kunna förverkliga sina idéer, utveckla genom innovation och jobba med viktiga delar för samhället som exempelvis med hållbarhet.

Ung företagsamhet gör det möjligt för ungdomar att kunna vara företagare, jobba med innovation, kreativitet och testa i verkligheten hur det är att vara med och hjälpa till att göra regionen starkare genom tillväxt. Ja, tillväxt är A-O för att vi ska kunna ha en stark välfärd!

I den regionala utvecklingsnämnden ger vi driftbidrag till Ung företagsamhet. Att stärka barn och ungdomar att utveckla sitt entreprenörskap är en viktig fråga för regionen och vår gemensam framtid.

För min del har båda mina barn drivit UF-företag. Som förälder är jag så glad att se hur de utvecklats, som individer och som företagare! I bilden nedan syns Ellinor med sitt företag som hon driver tillsammans med sin kollega Agnes, Växjö Solidarity UF. De var också med på mässan i Ljungby igår och var finalister i kategorin Årets UF företag!