Musiken måste finnas där, alltid

Musiken ligger varmt i mitt hjärta. Musiken finns alltid med mig. Högtalarna i mitt sovrum, toaletten, köket är några exempel, oavsett om jag är i Växjö eller Halmstad. Musiken måste finnas där, alltid.

Idag är det 8 mars och jag vill lyfta fram musiken kopplad till två CD-skivor där kvinnoröster levererar.

”Tro, Hopp & Kärlek, visor om livet” av Åsa Jinder med flera fantastiska gästartister. Jag försöker ofta ha tid för mig själv och fundera över frågor som handlar om livet. Politiken är viktig, men det är inte allt. I dessa tider som vi lever i ur ett internationellt perspektiv, påminner skivans rubrik oss om att vi är vanliga och enkla människor som behöver tro, hopp och kärlek.

Nästa skiva för idag, Cranberries. Vilken röst! En grupp som betyder mycket för mina gamla minnen och där själva rubriken på skivan bjuder på reflektion. En mening/fråga som antingen kan vara otroligt positiv eller dramatisk på ett destruktivt sätt. ”Everybody else is doing it, so why can’t we?”