Våld utanför kommunhuset

Igår lämnade jag kommunhuset ca 14.00. Jag gick till cykelparkeringen, hämtade min cykel och plötsligt såg jag hur 4-5 ungdomar slog, sparkade och trampade på en kille som låg på marken. Jag skrek på dessa primitiva människor och sprang fram till dem, de som slog och sparkade killen lämnade platsen och killen som fick stryk reste sig upp, och lämnade platsen utan att prata med mig. Jag försökte ta kontakt och prata men det var omöjligt.

Efter den våldsamma incidenten ringde jag polisen och anmälde situationen. Jag har civilkurage för att agera och anmäla.

Utanför kommunhuset händer detta, en gäng av primitiva människor som inte har några problem att bete sig på det sättet i dagsljus…

Men myndigheterna motarbetar att vi i detta samhälle, som har sådana problem, kan använda ett verktyg som kameraövervakning. Det skulle inte lösa problemet i sig, men kan hjälpa till att identifiera och hitta dessa kriminella. Kriminella ungdomar som behöver straffas!

När det gäller mig är det alltid så, jag är en människa som tror på mina värderingar, mina idéer och mina principer, i livet kan allt materiellt försvinna, men aldrig vem jag är. Jag tror att vi som individer i ett samhälle har en moralisk plikt att anmäla och att agera när kriminella tror att de kan göra precis som de vill.

Min Lucas har blivit sparkad i ryggen på bussen av ett gäng kriminella ungdomar, och ingen vuxen agerade. Jag är troende, har en stark tro på människan och har som plikt att alltid hjälpa medmänniskan. Inte i teorin, utan i praktiken.