Akademin, näringslivet och det offentliga

Så såg det ut under två dagar, i torsdags och i fredags, när vi träffades och bytte erfarenheter, information och pratade om projektet: Samverkan för framtidens kalla magneter. Den regionala utvecklingsnämnden stödjer projektet med ca 4,5 miljoner kronor mellan år 2021-2023.

Vi träffades på Epic i Växjö och dag två var vi på tre olika spännande företag, i Alvesta och Tingsryds kommuner, som samverkar i projektet: Scanditronix Magnet AB, Vattenskärningsteknik AB och Ryd-Verken AB.

Extra kul att Mikael Johansson hängde med och att vi tillsammans kunde se hur otroliga företag vi har i vår Region. Det produceras produkter bland annat åt cancervården, militären och industrin. Vår region är viktig, här produceras och utvecklas samhällsviktiga produkter i högsta klass.

Teknik, innovation och tillväxt är riktigt bra, men framförallt ett måste för kunna bygga ett starkt och livskraftigt Kronoberg!

🔗 Här kan du läsa mer om projektet: https://lnu.se/forskning/forskningsprojekt/projekt-kompetens-och-teknikspridning-om-kalla-magneter/

✅ Syftet med projektet: Kompetens- och teknikspridning om kalla magneter för tillgång till en breddad internationell marknad.