Är vi ute och cyklar? Cyklarna är på turné i länet

Att vi kan ha dialog och jobba på detta sätt med testcyklisterna och få deras feedback är viktigt för oss på regionen men även för kommuner och berörda myndigheter. Att ge fler möjlighet att ställa om till cykel ger så många olika positiva effekter, såväl för folkhälsan som för miljön, och vi jobbar för att kunna ge denna chansen till hundratals kronobergare de kommande åren. På det viset utvecklar vi länet för kronobergarnas bästa.

I veckan fick 23 Ryssbybor – som annars tar bilen – hämta elcyklar och lådcyklar som de ska låna i fem veckor. Efter dessa veckor får de ge svar på frågan hur vi kan öka cyklandet i byar och mindre samhällen.

20 testcyklister får låna elcyklar och tre får låna lådelcyklar. Efter fem veckor får de berätta hur det fungerade att ta cykeln istället för bilen. Funkade vardagen med cykel? Fanns det några brister i infrastrukturen? Har deras hälsa förändrats?

I Ryssby är testcyklisterna mellan 34 och 80 år. En ska ta cykeln till pendlarparkeringen nio kilometer bort och en annan ser fram emot att slippa ha två bilar.

Läs mer om detta här:
https://www.regionkronoberg.se/nyheter/ryssby-fylls-med-cyklar-i-var/