Årsmöte med Rottne samhällsförening

Igår var jag med på årsmöte med Rottne samhällsförening. Det var mycket trevligt och jag hade äran att hålla i ordförandeklubban för mötet… Det gick bra!

Jag är väldigt imponerad av föreningen… För några år sedan hade bygderådet möte om att det kanske var dags att lägga ner föreningen… Det var mycket diskussion på det mötet, jag kom ihåg det pga att jag var på plats tillsammans med min Therese. En av de som kämpade mycket för föreningen var Mari Hanaholm, idag är hon ordförande och driver utvecklingen med samma entusiasm! Hon är verkligen en klippa!

Jag gick in i styrelsen första året för att hjälpa till i processen… Jag fick möjligheten med Therese att ta ansvar för nationaldagsfirandet, många var engagerade och aktiviteten blev riktigt bra!

Några år har gått sedan dess och det är nu många som är aktiva, min Therese är nu med i styrelsen som sekreterare och många andra duktiga, engagerade och professionella personer är med… Jag har full respekt och är imponerad över det arbete som de driver i Rottne för att hålla samhället levande!

Jag vill gärna att ni tar er en stund och tittar på deras hemsida www.rottne.nu och se hur många grejer som är på gång!

Roligt också att Henrik Borg valdes in i styrelsen igår… En bra person som säkert kommer att bidra mycket till styrelsens arbete!

När man ser sig omkring i Växjö kommun och konstaterar att det finns så många föreningar som är aktiva och engagerade i att driva utvecklingen i de olika orterna känns det riktigt bra… Det är många som har fattat att det är inte politikerna som ska förändra saker och ting, utan medborgarna själva som genom engagemang och i gemenskap ska förverkliga sina önskemål om olika förbättringar i vårt samhälle!