Att spela med vänner är lika med skoj, skämt och skratt hela tiden

Alla söndagar sedan mitten av april har mer än ett 30-tal fotbollsspelare samlats på Araby fotbollsplan och på fotbollsplanen på Fagrabäck för att spela tillsammans. Det har varit intensiva söndagar och torsdagar där glädje, passion, irritation men framförallt viljan att ha kul tillsammans har varit motorn under säsongen.

För min del innebar det fotboll igen efter minst 10 år då jag inte spelat på något seriöst sätt. Jag är så tacksam för att jag fick chansen att spela och vara med i denna gruppering. Många människor som jag hade träffat tidigare men inte umgåtts med, många nya bekantskaper som bara har varit ett plus för min del. Att kunna ha min egen tid med vänner och en fotboll vid mina fötter igen gör att hela mitt liv har förändrats.

Jag har mina ritualer inför varje dag. Tyvärr är jag ett bortskämt barn som behöver andra för att kunna fixa allt som jag tycker min kropp behöver. Det första är att innan jag lämnar huset måste jag kolla många gånger på min väska och konstatera gång på gång att mina fotbollsskor är med tillsammans med min vattenflaska. Skorna måste vara rena och fina. Therese, min fru, måste applicera tigerbalsam och massera mina ben. Jag är så tacksam att hon orkar med mig och alla mina önskemål. Att ge massage och applicera produkter ingår inte direkt i äktenskapet om jag förstått det rätt. På planen måste jag vara minst 25 minuter innan vi börjar, jag måste värma upp ordentligt, annars blir det skada direkt. Under matchen spelar jag som mittback. Ganska ok, känner mig bra rent fysiskt, men när det gäller bollen är jag fortfarande inte med på den känslan i foten som jag önskar mig. Men det går framåt, jag gör det som krävs iallafall.

Att spela med vänner är lika med skoj, skämt och skratt hela tiden. Vem som är roligast är svårt att bedöma.

Som bra fotbollsspelare fixar vi då och då grillfester, alltid vid sidan av Arabys fotbollsplan. Att grilla öppet, i en offentlig plats, passa på och träffa de som passerar eller de som vill hälsa spontant på oss är så roligt. Araby är en riktigt trevlig plats där goda människor gör platsen speciell. Jo, det finns idioter, det finns problem och till och med stora problem ibland, men det går inte att generalisera. Jag trivs i Araby.

Efter sommaren är det dags att fortsätta med fotboll inomhus, det gör för min del att året går snabbare, varje vecka blir rolig och att konditionen också förbättras.

I bilden syns en liten del av alla i gruppen som har spelat under sommaren. Att kunna ta en bild såhär gör att jag blir extremt glad, tacksam och känner mig som ett barn igen… Barnet som alltid drömde med en fotboll vid min sida.

Till jul vet familjen att den present som alltid gör att jag blir extra glad och till och med gör att jag släpper några tårar är en fotboll. Jag har många, men det spelar ingen roll… Jag älskar den känslan!!