Vi fyndade musik

Denna vecka i Halmstad har varit lugn. Det har regnat i princip hela tiden och temperaturen har inte varit hög.

Med Therese bestämde vi oss för att inte göra mer än nada, och så har vi gjort, nada! Igår var vi tvungna att göra något pga att kaffet tog slut, därför cyklade vi till City Gross för att handla. Vi valde affären inte för att den är vår favorit, utan för att i området finns en Second hand affär som vi ville kolla på. En stor lokal, fräsch och välorganiserad. Vi gick igenom hela lokalen men stannade länge vid vinylskivorna… De gillade vi!

Att börja leta efter skivor utan att veta vad man egentligen letar efter är alltid spännande. Det är roligt för mig att se hur många svenska artister som finns som jag inte hade någon aning om att de fanns. Jag hittade många roliga skivor med alla möjliga rubriker eller samlingar av olika typer av musik. Var det så enkelt innan att producera musik i vinyl? Vi tog med oss åtta skivor:

Therese hittade sin favorit, Kikki Danielsson med vinylen ”The country show” som enligt Therese är värd att ha. Om jag fattade det rätt var det ett program där Kikki gjorde succé. Ska kolla efter det på Youtube. Therese köpte också Barbra Streisand’s greatest hits.

För min del blev det Julio Iglesias med två skivor, Libra och Hey. Julio är en klassiker och jag kommer att njuta av den musiken, inte konstigt om jag gör det med en Old Fashion i handen.

Om vi pratar om skivor som man måste lyssna på med en cocktail i handen, då är Dean Martin inte så dum. Det blev också en skiva med hans greatest hits.

Bra musik med trumpet som huvudnummer är självklart Herb Alpert & the Tijuana Brass. En favorit!! Vi köpte två skivor, fasen vad jag har letat efter vinyler av Herb! Jag är så glad!

Sista vinylen i våra fynd var Yusuf / Cat Stevens. Många klassiker på den skivan.

160 kr blev totalen för våra 8 vinyler. 20 kr per styck, inte dåligt. Nu vill jag åka till Växjö och lyssna på dem.

När vi var färdiga med vårt fynd gick vi till City gross för att köpa kaffe, när vi gick in i butiken sa Therese att vi gör detta snabbt, jag svarade nej, vi kollar lite… Vi gick ut med kaffe, 8 hamburgerbröd, två tonics och fikabröd… Jag är inte bättre än andra. Varför kan jag inte bara låta bli!?!

Till middag hade vi chili con carne soppa… Super god, Therese levererade en otroligt fin middag. Rödvin och vatten var perfekt till soppan. Sen avslutades kvällen med två öl (en flaska öl från Halmstad Brygghus och en flaska öl från Strandlida Bryggeri) och ölkorv. Det är sommar och en gottegris kan man få vara!

På fredag är det dags för Göteborg, vi ska lyssna på The Hives, Mando Diao och The Sounds. Det blir en riktigt bra kväll!