Det nya landet i Expressen

Det nya landet: Här kan du läsa min text! Du måste klicka på Växjö på kartan!

Den 31 augusti fick jag ett mail från Tf. nyhetschefen på Expressen där han berättade att det skulle vara roligt om jag ville bidra till att skriva en berättelse angående min historia och resa här i Sverige. Texten skulle ingå i serien ”Det nya landet” som Expressen kör nu innan valet!
Han ville att jag skulle ringa tillbaka och det gjorde jag!

Jag ringde och frågade vad det handlade om… Han berättade hur han kom till mig:

– Han berättade att på grund av att Svenskarnas parti var i Växjö, hans gamla stad, gick han igenom nyheterna som fanns kring det. I den vevan kom han till min blogg, där jag hade skrivit angående detta, han tyckte att det var bra skrivet och började kolla igenom min blogg, han tyckte att det var intressant och att jag kunde skriva på ett väldigt trevlig sätt! Jag sa tack, och inom mig tänkte att det är så stort att någon tycker så! Jo, jag tycker att jag är bra, duktig och fixar nästan allt, men jag går inte runt i livet och tänker att alla gillar mig och har samma uppfattning som jag… Nu på sistone har det varit lite tvärtom egentligen 😉

Vi pratade på söndagen… Han fick min text dagen efter!

Hur tänkte jag när det gäller texten?
1.- Kort om varför är jag i Sverige
2.- Deklarera min övertygelse: Jag går alltid min väg och är kritisk till systemet!
3.- SFI var inte min grej!
4.- Viktigt att människor tror på människor och visar öppenhet!
5.- jantelagen existerar inte för mig!
6.- Kort analys om hur jag tänker om Sverige idag
7.- Kort om om hur jag tänker om Sverige i framtiden!

Det nya landet: Här kan du läsa min text! Du måste klicka på Växjö på kartan!