Drivande entreprenörer

Idag gjorde vi, Mikael och jag, ett studiebesök på ett spännande fintech-företag, Quiqly AB.

Carl Johansson och Marcus Öhrner har vunnit SAKAPA-priset i Kronobergs län. Båda i bilden.

Fokus i deras produkt är microbetalningar, där tjänsten som de erbjuder är att låsa upp låsta artiklar på en hemsida utan att behöva en prenumeration. Hur detta går till och fungerar? Det var en riktigt spännande resa som de gjort och som vi hade möjligheten att lyssna på.

Otrolig hur dessa ungdomar, som forfarande är studenter, har skapat en tjänst/produkt som gör det möjligt att förändra ett helt sätt att jobba med prenumerationer, till exempel när det gäller tidningar.

Att ha en idé och förverkliga den är otroligt imponerande. De är ett av de företag som har fått hjälp av Företagsfabriken som inkubator, de har fått hjälp med kontakter, som i sin tur kan innebära finansiering för att kunna utveckla idén, tjänsten/produkten. Quikly är ett av företagen som ingår i Företagsfabrikens satsning på nya tillväxtföretag.

Kul att vara ute och träffa entreprenörerna och se hur viktigt det är att vi i Regionen ska fortsätta och förstärka jobbet med att hjälpa och ge förutsättningar till de som vill starta företag i vår region. Tillsammans med Kronobergs kommuner och andra aktörer kan vi skapa ännu större möjligheter i vår region.