Första jobbet

Jobb. Idag var det Lucas första dag på jobbet, ja, han började jobba nu på Little Rock Lake (zip-line). Jag är stolt över honom! Idag fick han provjobba för att visa sin kapacitet och sina färdigheter… Han fick anställningen!

Dåtid. Jag fick mitt första jobb när jag var 15 år. Jag jobbade i en leksaksaffär där jag sålde men också hjälpte till med andra ärenden… Riktigt kul. Det var bara kvinnor och jag. Ja, jag hade det bra där, bara omtänksamma människor som tog hand om mig på bästa möjliga sätt

Njut av livet. Jag har sagt till mina barn att de kan göra precis vad de vill. Vill de semestra? Det är ok! Vill de också jobba? Det är också bra… Det enda där de inte kan välja något annat än ett bra resultat, är i skolan!! Där finns deras framtid!!

Lära sig. Många säger att det är bra att jobba när man är ung, man lär sig att ta ansvar, följa order, vara ordentlig, visa respekt osv… jag säger utan tvekan att mina barn behöver inte ett jobb för att lära sig det. Dessa värderingar eller normer får man hemma hos oss!!! Vuxna/föräldrar har ett ansvar… Det går inte att delegera!

Lucas bästa vän Marci ska också jobba på samma plats. Han är en bra kille!