Grimslövs folkhögskola startar undersköterskeutbildning

Grimslövs folkhögskola har nu tagit beslut om att omvandla utbildningen till vårdbiträde, till en undersköterskeutbildning. Detta för att ge elever ännu bättre förutsättningar att lyckas på arbetsmarknaden.

Sedan hösten 2022 har Grimslövs folkhögskola haft en utbildning till vårdbiträde på filialen Växjö folkhögskola. Nu har styrelsen valt att förlänga utbildningen till en undersköterskeutbildning.

Vi jobbar alltid för att vara aktuella och relevanta. Vårdens behov av arbetskraft, såväl i det offentliga som det privata, är enormt och vi måste göra allt vi kan på alla fronter för att möta framtidens utmaningar. Att vi initierar en undersköterskeutbildning går helt i den linjen.

Vårdbiträdesutbildningen som riktar sig mot personer som inte har svenska som modersmål, kommer nu att förlängas med ett år. Det blir en treårig utbildning med mer svenska och samhällskunskap, samt fler vård- och omsorgskurser. Utbildningen kommer även innehålla fler praktikperioder. Allt detta för att göra eleverna mer attraktiva på arbetsmarknaden.