Hälsa, Barnens bästa, innovation och politik.

Idag var en riktigt rolig dag. Den började med att politiker och tjänstepersoner från hela länet träffades för att diskutera gemensamma frågor rörande barnens bästa och hälsa och som ordförande i regionala utvecklingsnämnden hade jag förmånen att vara värd tillsammans med min vän och kollega Roland Gustbee.
Samarbete och samverkan för att utveckla verksamheten för barnens bästa med fokus på hälsofrämjande och förebyggande arbete var det som präglade förmiddagen!

På eftermiddagen var jag på studiebesök på Verklighetslabbet, en plats där samverkan står i fokus för att finna nya perspektiv och arbeta innovativt med att finna lösningar på komplexa samhällsproblem och lämna gamla sanningar bakom sig. Deras verksamhet är eftertraktad av den offentliga sektorn och det tyder på ett intresse för frågorna i en sektor som alltför ofta är kvar i gamla metoder och sanningar… På bilderna nedan ser ni delar av min dag. Apan med lampan symboliserar för mig hur viktigt det är att idéer inte bara ska tändas, de måste bäras också…

Idag träffade jag även mina vänner i partiet och vi spelade in Växjöpodden där vi kommenterade allt det som händer i politiken såväl nationellt som lokalt just nu. Rekommenderar er att lyssna på dagens avsnitt!

Nu avslutar jag veckan med att ta det lugnt med Therese och Charly i Halmstad. Bilden visar helgens tema – Asiatiskt hela vägen! Gamla och nya recept ska testas!

Trevlig helg!!