Med sikte på Chile och Latinamerika

En bra vecka! Har precis pratat med Tucapel Jiménez, Chiles ambassadör i Sverige, för att samtala om möjligheterna att förstärka de ekonomiska relationerna mellan Kronoberg och Chile. Redan idag finns det många företag i vårt län som exporterar till Chile och vi vill hjälpa till, i min roll som ordförande i den regionala utvecklingsnämnden, att hitta vägar för att fler små och medelstora företag kan nå Chile och Latinamerika som marknad. Vi i RUN satsar på att förstärka samarbetet i regionen för att jobba ännu mer med export och etablering för att förstärka Kronoberg!

En ny direktör för den regionala utvecklingen i Region Kronoberg! Det kommer att bli en riktigt bra resa! Välkommen Johan Lindberg.

Mer om Johan kan du läsa här: https://www.regionkronoberg.se/nyheter/johan-lindberg-blir-ny-regional-utvecklingsdirektor-i-region-kronoberg/

När det gäller familjeliv hade vi en solig vecka. Båten är ett måste. Att kunna äta middag med solnedgången på Helgasjön är magiskt!

Vår utbytesstudent Conny hade sin slutredovisning för Rotary. Ja, jag är ledsen. Det kommer att vara tufft att säga hejdå till Conny! Hon har haft en underbar resa och har blivit en del av vår familj som vi kommer att sakna!