Oj, vilken dag!

Idag hade jag förmånen att inviga Yrkesdagarna, ett evenemang som vi i Region Kronoberg genomför tillsammans med Växjö kommun.

Under två dagar kommer 5300 elever och 400 lärare från hela länet besöka dagarna och testa på över 80 olika yrken.

Jag är så stolt över vårt fina samarbete och att vi tagit ledartröjan för att kraftsamla tillsammans med näringslivet kring det framtida behov av kompetensförsörjning som vi står inför. Att våra ungdomar väljer att utbilda sig till ett bristyrke är oerhört viktigt för vår framtid!

Extra guldkant på dagen blev det såklart när äldre- och socialförsäkringsminister Anna Tenje besökte dagen och vi kunde gå runt bland montrarna tillsammans.

Efter en intensiv dag gick jag sedan till kommunfullmäktige där debatten gått varm i talarstolen. På förmiddagen var jag också med på sammanträde med regionstyrelsen.

Jag trivs verkligen med mitt uppdrag och att arbeta med utvecklingsfrågor! Bara genom utveckling kan vi vända dessa negativa tendenser vi idag ser i vårt samhälle. Gör vi det dessutom tillsammans med andra blir det både bättre och roligare!

Tack till alla som har jobbat med med Yrkesdagarna!