Putin, ekonomin och hemska kommunister!

Med en enorm militärparad på Röda torget i Moskva firar Ryssland i dag 70-årsjubileet av andra världskrigets slut, med fokus på den sovjetiska arméns seger över nazisterna. Men firandet överskuggas av Ukrainakrisen, som fått en rad västledare att avböja Rysslands inbjudan.

Källa: di.se – Putins makalös krigsparad

Idag kan en läsa i olika media att Putin kommer att fira 70-årsjubileet av andra världskrigets slut, men han kommer att vara ensam, eller nästan… Maduro från Venezuela, Castro från Kuba och Presidenten från Kina är några som var med! Världen förändras inte så mycket som en tror ibland, Öst och väst tydligare än tidigare!

Kina och Ryssland är för varje sekund närmare kompisar, den situation som Ryssland har när det gäller ekonomin gör att de har varit aktiva för att hitta nya allianser för att visa att de inte behöver de som blockerar för dem… De olika avtal de har med Kina är en klar och tydlig markering för att de ska säga att – vi behöver inte er… Vi hittar våra egna vägar!

Medan Ryssland hittar nya vägar inom ekonomin, har vi här hemma partier som är tveksamma till avtal mellan EU och USA för att öppna gränserna när det gäller de internationella ekonomiska relationerna! Snacka om att det finns några som inte fattar någonting!

Sedan måste jag säga att jag tycker att det är bra att de stora ledarna från västländerna inte är med på ceremonin, och inte bara på grund av Ukrainakrisen som de säger, utan för att jag inte glömt vilka de var från USSR… Har vi redan glömt att kommunismens historia av folkmord fortsatt med sin elaka ideologi? Bra att Nazismen tog slut, och att kriget tog slut, men ingen kan säga att det som hände med Europa var så mycket bättre när det gäller Sovjetunionen! Glöm inte att halva Europa var en del av Sovjet!

Ett svar på ”Putin, ekonomin och hemska kommunister!”

  1. Hej Rene, tack så mycket för en härlig kväll igår. Klocka ord som vanligt i din blogg. Vi kommer gärna till er i Rottne den 23 maj!

    Ha det gott! Bästa hälsningar från Håkan & Inessa

Kommentarerna är stängda.