Skolavslutning 2019

Igår var det skolavslutning för våra barn. Ellinor lämnar sexan med jättebra betyg och Lucas lämnar åttan som mästare i Big Challenge, en språktävling i engelska där han är sexa i Skandinavien! Vi är så stolta föräldrar till två underbara barn!

Idag hade jag förmånen att få prata till 700 elever, föräldrar och personal på Fagrabäckskolans skolavslutning, och även dela ut stipendier till duktiga elever. Det var verkligen roligt att se så många fina ungdomar, och få vara en del i deras avslutning. Talet kan du läsa här nedan:

Hej! Personal, föräldrar men framförallt alla elever som är på väg ut på sommarlov idag! Mitt namn är Rene Jaramillo och jag är kommunpolitiker i Växjö.

En dag som denna är det lätt att komma ihåg min skolavslutning. Jag minns glädjen, stoltheten över resultaten, känslan av frihet, men också känslan av sorg att säga hej då till klasskamrater, lärare och vänner. Säkert samma känslor som många av er känner idag.

Jag ska inte stå här och hålla ett långt tal, men jag vill gratulera alla till det jobb ni har gjort under året. För en del har det varit enkelt, för andra har det varit jobbigt, ni har kämpat hårt men ni har också haft roligt på vägen.

Oavsett vilket, ni kan vara säkra att det blir bara bättre. De kunskaperna som ni har fått i skolan är viktiga, men det är inte allt. I livet kommer ni att få nya hela tiden. Bara ni inte är rädda för att misslyckas, att göra fel är en del i vår utveckling!

Våga prova nya saker och utmana er själva. Det ni inte kan idag, kommer ni att kunna imorgon, bara ni vågar.

Sist vill jag säga något som är viktigt för mig:
Glöm aldrig att vara en bra medmänniska och hjälpa den som behöver stöd och hjälp, det är det finaste vi kan göra, och ni kommer att gå långt i livet om ni alltid ställer upp för den som behöver det.

Stort grattis till ett väl genomfört jobb, och varmt lycka till i framtiden!
Njut av ett långt och härligt sommarlov!

Rene Jaramillo
Växjö 2019-06-14