Skolavslutning med Idas sommarvisa och Sven Ingvars sommar, sommar och sol!

Med musik, utdelning av betyg och några ord från mig som ordförande i Grimslövs folkhögskolan var det idag sommaravslutning på Växjö folkhögskola. Tårtan och kaffe var grädden på moset!

100 deltagare, 10 medarbetare, 21 olika språk och flera olika utbildningar, som till exempel Polisförberedande utbildning, Vårdbiträdesutbildning och SFI. Växjö folkhögskola med två år på nacken visar redan nu kvalitet och att skolan lyckats med uppdraget! Som skolan säger själva: ”Lyckas vi få fler att utbilda sig, är det ett värde både för dig och hela samhället”

För min del lämnade jag några ord som handlade om mina egna minnen från min tid på folkhögskola, jag pluggade på S:t Sigfrids Folkhögskola. Där lärde jag mig svenska! Där började min resa och därifrån började jag verkställa mina egna drömmar!

Mitt budskap var enkelt:

✅ Att utbilda sig handlar om att nå en grundläggande nivå för att kunna lyckas i livet, för att kunna jobba, försörja sig och bidra till samhället! Utbildning är den rätta vägen!

✅ Att anstränga sig är det viktigaste man kan göra. Det lönar sig! Om du inte tar hand om dig själv, vågar kämpa, oavsett att alla förutsättningar ibland inte finns, kör iallafall, det är attityden som gör det möjligt att kunna nå sina mål!

✅ Och de sista ord som jag alltid lämnar till studenter eller elever. De tre ord som jag alltid har haft med mig i mitt liv och som jag fick från min familj och skola:

Du kan, du duger och du kan leda!

I bilderna ser ni medarbetarna som gör ett fantastiskt jobb, utan deras engagemang, kunskaper och kompetens blir det omöjligt att lyckas som skola! Ni ser också mig tillsammans med Mathilda Moser, Verksamhetsansvarig/biträdande rektor och Ole Busse, rektor på Ädelfors folkhögskola.

Växjö folkhögskola är en filial till Ädelfors folkhögskola och Grimslövs folkhögskola.