Sommarfest på Araby

Sommaren i Araby kröntes med en riktig sommarfest på söndagen. Många av alla de aktörer som på olika sätt varit involverade i aktiviteter under sommaren i Arabysamlades till en stor gemensam familjefest. Området sjöd av liv när barn lekte i hoppborgen, ungdomar spelade futsal-turnering inne i Araby park arena och det spelades fotboll på fotbollsplanen i Arabyparken.  På Tallgårdenserverades mat från jordens alla hörn och Arabys aktiva familjer bjöd på aktiviteter för barnen tillsammans med Tallgårdens bibliotek.

Växjöbostäder har i många år arbetat med de bostadssociala frågorna och det är en fantastisk verksamhet som bolaget bedriver i våra bostadsområden. Under sommaren har det i våra områden arrangerats kvartersmusik, aktiviteter för barn och trivselhöjande insatser tillsammans med det lokala föreningslivet.

Idag hade jag förmånen att röra mig runt i Araby när över tusen personer samlats för sommarfest i Araby. Jag blev djupt imponerad av den samverkan som finns i området mellan Växjöbostäder, Växjö kommun och civilsamhällets olika föreningar. Att se Martin Eneborg, chef för den bostadssociala gruppen på Växjöbostäder, ordna korv med tillbehör till grillarna som stod uppställda i området och sedan hälsa på Adela Sejdija på Tallgården, där hon tog hand om besökare och såg till att allt fungerade i vår fina mötesplats gjorde mig riktigt varm i hjärtat. Växjöbostäders personal ger verkligen det lilla extra för att våra hyresgäster ska trivas och som ordförande är jag både stolt och tacksam för den verksamhet vi bedriver.

Jag är särskilt stolt över att vi som bostadsbolag verkligen tagit lyckade projekt in i vår ordinarie verksamhet och att vi tar de bostadssociala frågorna på allvar. Odlingsprojekt, kvartersmusik, samverkan med föreningar och aktiviteter för barn är bara några exempel på insatser som börjat som projekt och som nu är en viktig del av den ordinarie verksamheten.