Språk och jobb – nycklar till ett bra liv i Sverige

Idag var jag hos en SFI klass på Montico och mötte en grupp elever som just nu lär sig mer om politik i Sverige. Jag hade möjligheten att berätta om det politiska systemet, beskriva kommunen, regionen och Riksdagen.

Det blev en väldigt trevlig förmiddag med en engagerad klass som ställde många frågor om allt från Kompetensförsörjning,  
Internationella konflikter,
Hur man engagerar sig politiskt i Sverige och vilken utbildning man ska välja. Vi pratade om hur vi gör välfärden starkare genom starka företag och människor som jobbar och bidrar till systemet. Vikten av tillväxt för vårt land.

Mitt budskap var att språket är viktigt, javisst, men ännu viktigare är att jobba, ha ett mål för hur du ska nå till ett arbete och tro på dig själv!

Tack Montico och Anja Anjetjka för inbjudan! Det är så roligt och givande att bli inbjuden och få dela med mig av mina egna erfarenheter och lyssna på deras tankar.