Tandläkare dyrt? – Trams säger jag!

Idag gick jag till tandläkaren, jag skulle träffa tandhygienist och tandläkaren Christina skulle undersöka också… Bra att man har total koll på tänderna, en viktig del av kroppen!

Det gick bra, några instruktioner, och sen sa vi, vi ses nästa gång. Så gick jag till kassan… Där den trevligaste receptionisten bokade in nästa besök åt mig, sen kom summan för besöket: 1 750 kr… Jag tyckte att det var dyrt, samtidigt som jag betalade med mitt bankkort… Dyrt tänkte jag igen när jag slog koden och då var det ingen återvändo… Men efter några sekunder kom en bild i mitt huvud som ändrade alla mina tidigare tankar!

Hur kan jag tramsa och säga att det är dyrt nu när jag måste betala mitt besök? Har jag redan glömt det som hände för två veckor sedan och egentligen de senaste åren? Jo, det hade jag glömt!

Sanningen är att mina barn behöver inte betala varje gång när de besöker tandläkaren. Som exempel kan jag nämna att vi två gånger under senaste år har ringt lite akut för att de skulle fixa några grejer till Lucas och Ellinor, alltid får vi en snabb tid dagen efter, och vet ni… Allt är gratis… Gratis, gratis, gratis! och så är det med alla barn tills de blir 18!!! Är det någon då som kan säga att det är dyrt att gå till tandläkaren? Självklart måste man se allt i perspektivet, gratis är det inte heller… Vi vuxna måste betala våra besök och bidrar också genom att betala skatt! Men jag gör gärna det om alla barn kan få det så här! Hur mycket pengar sparar familjerna bara på det här? Mycket skulle jag säga!

Jag har bestämt mig att aldrig gå in i samma dumma tankar som jag hade under några sekunder idag… För att de var bara trams… Jo, trams på hög nivå!