Vilken dag på Linnéuniversitetet!

Igår var jag med på seminariet Nyfiken på… På Huseby bruk har en utställning gjorts kring den forskning som bedrivs på LNU och Kristianstad högskola kring skog, trä och vatten.  Huseby bruk arbetar för att väcka nyfikenhet och bredda kunskap och förståelse kring skogen, träets och vattnets betydelse för hållbar utveckling. 

Jag har själv besökt utställningen och igår var det extra intressant att på seminariet få möta forskarna och ta del av deras kunskaper.

Parallellt med detta pågick Science Linné, en dag där elever bjuds in för att prova på aktiviteter inom teknik, naturvetenskap och matematik. Vi var representerade av Mot nya höjder! Vetenskapshuset från Markaryd var också med! Så roligt att se barnen prova på de olika aktiviteterna! 

Igår var det också öppet hus på Linnéuniversitetet för gymnasieelever och det var så många ungdomar på plats! Vilket liv igår på universitetet… En riktig mötesplats för människor från alla åldrar! Att ta del av kunskaper kan utan problem vara intressant och roligt på samma gång!!